Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minde amit tudnod kell a vízről

2011.09.01

Amit a vízről tudni kell
 

A Föld felületének 71%-át víz borítja, ennek kb. 2,5%-a édesvíz, a többi sós víz, melyek a tengerekben, illetve óceánokban helyezkednek el. Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét nem számítva, az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme. Magyarország ivóvízellátásának legnagyobb részét felszín alatti vizekből nyerjük.

Biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt- és testnedvek legnagyobb részét víz alkotja. 

A víz- rendkívül fontos szerepet betöltő kémiai anyag, a Föld vízburkát alkotja, kitölti a világ óceánjait és tengereit, az ásványok és kőzetek alkotórésze, a növényi és állati szervezetek pótolhatatlan része. Nélkülözhetetlen az iparban, a mezőgazdaságban, a háztartásokban, a laboratóriumokban stb. 

Az ember testének több, mint 2/3-át alkotja és óriási hatása van szervezetünk egyensúlyára. A víz az elsődleges méregtelenítő folyadék szervezetünkben. Minden testi folyamat a víz közreműködésével zajlik. 

A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében. A teljesség igénye nélkül ezek közül néhány: 

·         Biztosítja a vérkeringést 

·         Szabályozza a vérnyomást 

·         Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását 

·         Befolyásolja a vér összetételét 

·         Hőszabályzó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. 

Emiatt nagyon fontos, hogy mit iszunk meg, és mennyit! 

A szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény természetes, esővíz, patakvíz, felszíni víz, szénsavmentes forrásvíz. Minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz egy víz, annál nagyobb a tisztítóereje. Sajnos mára már valóban tiszta vizet nem találhatunk Európában. A viszonylag elfogadható vizeket (bár biztosra nem mehetünk) pedig 400-500 Ft/liter feletti áron árulják. Érdemes kiszámolni, mennyibe kerülne egy hónapban csak ilyen vizet használni (ivás, italkészítés, főzés) 

A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk mintegy felét a táplálékokkal, másik felét víz formájában vesszük magunkhoz. 

De vajon mit tehetünk ha a természetben nem áll rendelkezésre elegendő tiszta ivóvíz? 

A vizek szennyezése hatalmas méreteket öltött. Az ipari és mezőgazdasági tevékenység következtében savak, lúgok, az egészségre káros fémek és nem fémek, szerves anyagok, növényvédő szerek, gyomirtók, antibiotikumok, hormonok kerültek vizeinkbe. Ezért különösen fontosak a víz minőségének vizsgálati módszerei és a víztisztítás lehetőségei! 

Használjunk víztisztító berendezést! 

Az általunk forgalmazott RO víztisztítók 95%-os szűrést biztosítanak. A tisztított víz minősége függ a tisztítandó víz nyomásától, szennyezettségétől és hőmérsékletétől is. A szennyeződések mindössze néhány százalékát gyűjti magában és a szennyeződések majdnem teljes mennyiségét visszaöblíti a szennyvízhálózatba! Ez a világ jelenlegi legjobban működő víztisztítási módszere!
Beszerelése egyszerű, egy átlagos műszaki tudással rendelkező ember egyedül is be tudja szerelni, a beszerelési útmutató segítségével. Ha Ön úgy érzi mégis segítségre van szüksége, szakembereink szívesen állnak a rendelkezésükre.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 32989
Hónap: 909
Nap: 32